Nog lang niet inclusief

tuin4-klein

Wat moet Driestroom nu met al die restaurants? Die vraag wordt de laatste tijd vaker gesteld, omdat in korte tijd vier restaurants zijn gestart door Driestroom en daarvoor zijn drie redenen te noemen:We willen graag laten zien dat het kan, de inclusieve samenleving. We moeten nog meer van ons laten horen en zien. De inclusieve samenleving is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Een tweede, iets minder moralistische reden dat we de restaurants zo belangrijk vinden, is dat we daar kunnen laten zien wat we doen. Noem het marketing. We willen laten zien wat ons product is, wie we zijn en wat we kunnen.
Wereldkeuken 03

En ten derde levert elk restaurant werk op. Vergis je niet: in het restaurant zelf werken 40 mensen, allemaal met een andere achtergrond en cultuur. We hebben ook de catering die vanuit het restaurant verzorgd wordt voor feesjes en partijen, lunches en diners.
We leiden er bovendien mensen op die vanuit de bijstand een participatietraject doorlopen en na een tijdje doorstromen naar regulier werk. Dat zijn er inmiddels al tientallen! 
Daarom dus al die restaurants!